Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Jóga férfiaknak
  2024-03-14 22:34:20, csütörtök
 
  A jóga még a prosztatamegnagyobbodáson is segíthet - jógagyakorlatok prosztataproblémák esetén

A prosztatamegnagyobbodás általában az idősebb férfiak megbetegedése. Ez egy olyan betegség, amely nemcsak az életminőséget rontja, de akár komoly egészségi kockázatai, szövődményei is lehetnek. Mindenképpen orvost kell a problémával felkeresni, illetve a férfiaknak is javasolt évente prosztata-szűrővizsgálatra jelentkezni és elmenni.

A prosztata egy olyan kicsi endokrin mirigy, amely a húgyhólyag és a pénisz között helyezkedik el. Az egészséges prosztata nemcsak az egészséges húgyúti rendszerhez, hanem a reproduktív egészséghez is szükséges. A prosztatamegnagyobbodás az egyik leggyakoribb egészségi probléma a 40 év fölötti férfiaknál.

Mi az oka a prosztatamegnagyobbodás kialakulásának?
Ez a betegség elsősorban a normális öregedési folyamat részeként jelenik meg. Az öregedési folyamat hormonális változásokat idéz elő a szervezetben, aminek következtében többek között prosztatamegnagyobbodás is létrejöhet. 40-50 éves kor után a tesztoszteronszint is csökken, ami merevedési zavart, súlygyarapodást, izomtömegvesztést és hajhullást idézhet elő.

Az olyan egészségi problémák, mint a 2-es típusú cukorbetegség és a szív- és érrendszeri betegségek megnövelik a prosztatabetegségek, így a prosztatamegnagyobbodás kockázatait. A nem megfelelő étrend, az ülő életmód és az aktivitás hiánya szintén megnövelik a kockázatokat.

A megnagyobbodott prosztata köszönhető a genetikának is. Ha a családban voltak olyan felmenőink, akik ebben a betegségben szenvedtek, akkor nekünk is meglehet az esélyünk a betegség kialakulására.

Milyen tünetei lehetnek a prosztatamegnagyobbodásnak?
Hirtelen jelentkező és/vagy gyakori vizelési inger, amely elsősorban éjszaka jelentkezik, vér jelenléte a vizeletben, fájdalomérzet vizelés közben, de még vizeletinkontinencia is kialakulhat. A férfiak gyakran hagyják figyelmen kívül ezeket a tüneteket. Orvoshoz is csak akkor fordulnak, ha nagy fájdalmaik vannak.

Hogyan segíthet a jóga prosztatamegnagyobbodás esetén? A jóga egy ősi gyakorlat, amely pozitívan hat a lelki, a testi és a szellemi egészségre. Prosztatamegnagyobbodás esetén elsősorban úgy segít, hogy megerősíti a medencefenék izmait, ez pedig jelentősen hozzájárul a tünetek mérsékléséhez. Ennek hatására javulni fog a húgyhólyag szabályozása.

Prosztatamegnagyobbodás esetén nagyon lényeges a stresszcsökkentés. Márpedig a jóga egyik kiemelkedő hatása, hogy csökkenti a stressz-szintet. Ez azért fontos, mivel a folyamatos stressz jelentősen megnöveli a prosztatamegnagyobbodással együtt járó tüneteket. A jóga az egyik legjobb testi és lelki meditációs gyakorlat, amely csökkentheti ennek a betegségnek a tüneteit.

A jóga tehát sok olyan tünet enyhítésében segíthet, amely a prosztatamegnagyobbodáshoz kapcsolódik. Most ezek közül a jógapózok közül mutatunk be néhányat.

Az úgynevezett ,,hős" póz egy ülő pozíció, amely csökkenti a medencében a feszültséget. Ehhez a pózhoz térdepeljünk le és húzzuk a fenekünk alá a lábainkat. A lábujjak mutassanak hátrafelé, a térd pedig érintse a padlót. Két kezünket helyezzük a két térdünkre. Nyújtsuk ki egyenesen a gerincünket, miközben a nyakunkat, a fejünk búbját nyújtsuk a plafon irányába. Maradjunk ebben a pózban, miközben mély lélegzeteket veszünk.

Az ,,íj" pózt kicsit nehezebb elvégezni. Ehhez a gyakorlathoz feküdjünk a hasunkra. Hajlítsuk be mindkét térdünket és kezdjük el a lábunkat a magasba emelni. Mindezt úgy, hogy a két kezünkkel fogjuk meg mindkét bokánkat. Nézzünk egyenesen előre, és lélegezzünk mélyeket. Maradjunk ebben a pózban legalább 30 másodpercig, majd engedjük le a lábainkat. Ismételjük meg a gyakorlatot! Ez a póz segít megerősíteni a medencefenék izmait, a hasizmokat és a hát alsó részén lévő izmokat.

A következő gyakorlathoz egy gumiszalagra lesz szükségünk. Üljünk egyenes derékkal, miközben a gumiszalagot az egyik talpunkra helyezzük. Majd lassan feküdjünk le, közben emeljük meg a lábunkat, és engedjük szépen vissza a padlóra. Végezzük el a gyakorlatot a másik lábunkkal is. Ismételjük meg a gyakorlatot mindkét lábunkkal többször egymás után. Ez a gyakorlat is segít a medencefenék megerősítésében.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: szűrővizsgálatra, megerősítésében, jógagyakorlatok, megnagyobbodott, súlygyarapodást, kialakulásának, cukorbetegség, következtében, kialakulására, fájdalomérzet, mérsékléséhez, életminőséget, megbetegedése, gumiszalagot, megerősíteni, gyakorlathoz, szabályozása, medencefenék, kockázatokat, gumiszalagra, lélegzeteket, leggyakoribb, feszültséget, szervezetben, enyhítésében, mindenképpen, csökkentheti, térdepeljünk, változásokat, szövődményei, betegségben, másodpercig, jelentkezik, lélegezzünk, gyakorlatot, helyezkedik, idősebb férfiak, olyan betegség, életminőséget rontja, problémával felkeresni, olyan kicsi, pénisz között, egészséges prosztata, egészséges húgyúti, reproduktív egészséghez, egyik leggyakoribb, betegség elsősorban, normális öregedési, öregedési folyamat, olyan egészségi, 2-es típusú, aktivitás hiánya,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  Ébredj  Szent György nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  Jó éjt  Bella István: Zsoltár  Palóc Grand Canyon  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Jó éjszakát  Pillangó  Gábor Dénes gondolata  Maradék idő  Szép estét kedves látogatóimna...  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Gaál Viktor gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Ébredj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pillangó  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  Bizonyos kulturális szint nélk...  Beney Zsuzsa - Sirató  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam  Esti kép  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  Facebookon kaptam  Maradék idő  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam Gizike bar...  Pillangó  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  Muratáj  Az idő elsodorja létezésünk  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  Föld napja április 22  Környezetvédelem  Különös!  Ébredj  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Naplemente  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
idősebb férfiak, olyan betegség, életminőséget rontja, problémával felkeresni, olyan kicsi, pénisz között, egészséges prosztata, egészséges húgyúti, reproduktív egészséghez, egyik leggyakoribb, betegség elsősorban, normális öregedési, öregedési folyamat, olyan egészségi, 2-es típusú, aktivitás hiánya, megnagyobbodott prosztata, családban voltak, betegségben szenvedtek, betegség kialakulására, férfiak gyakran, szellemi egészségre, medencefenék izmait, tünetek mérsékléséhez, húgyhólyag szabályozása, jóga egyik, folyamatos stressz, egyik legjobb, jóga tehát, jógapózok közül, úgynevezett &#8222, pózhoz térdepeljünk, lábujjak mutassanak, térd pedig, fejünk búbját, plafon irányába, gyakorlathoz feküdjünk, magasba emelni, pózban legalább, következő gyakorlathoz, gumiszalagra lesz, egyik talpunkra, másik lábunkkal, gyakorlatot mindkét, medencefenék megerősítésében, szűrővizsgálatra, megerősítésében, jógagyakorlatok, megnagyobbodott, súlygyarapodást, kialakulásának, cukorbetegség, következtében, kialakulására, fájdalomérzet, mérsékléséhez, életminőséget, megbetegedése, gumiszalagot, megerősíteni, gyakorlathoz, szabályozása, medencefenék, kockázatokat, gumiszalagra, lélegzeteket, leggyakoribb, feszültséget, szervezetben, enyhítésében, mindenképpen, csökkentheti, térdepeljünk, változásokat, szövődményei, betegségben, másodpercig, jelentkezik, lélegezzünk, gyakorlatot, helyezkedik, érrendszeri, rendszerhez, egészséghez, problémával, betegségnek, kapcsolódik, úgynevezett, gerincünket, jelentkezni, kockázatait, reproduktív, genetikának, kialakulhat, szükségünk, létrejöhet, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5403
  • e Hét: 30294
  • e Hónap: 61780
  • e Év: 266481
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.